43. İstanbul Müzik Festivali’nin ‘Genç Solisti’ Bengisu Kömürcü

43. İstanbul Müzik Festivali’nin ‘Genç Solisti’

Bengisu Kömürcü

bengisu-komurcu01İstanbul Müzik Festivali, bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiği “Festival Genç Solistini Sunar” projesiyle, ülke çapında genç yetenekleri keşfetmeye ve teşvik etmeye devam ediyor. Bu yıl flüt dalında yapılan seçmeleri İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencisi Bengisu Kömürcü kazandı. Bengisu Kömürcü festival kapsamında 20 Haziran 2015 Cumartesi akşamı Süreyya Operası’nda, MMK Metalurji sponsorluğunda, Antonio Pirolli yönetimindeki Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası eşliğinde bir konser verecek.

İstanbul Müzik Festivali 40. yılında başlattığı “Festival Genç Solistini Arıyor” başlıklı proje ile gençleri teşvik ederken, müzikseverlere de yepyeni yetenekler keşfetmenin heyecanını yaşatıyor. 2015 yılında flüt dalında gerçekleştirilen projenin 29 Mart Perşembe günü yapılan ulusal seçmelerinde Yeşim Gürer Oymak başkanlığında flüt sanatçıları Hürkan Ayvazoğlu, Bülent Evcil, Antonio Pirolli, Aycan Sancar ve Halit Turgay’dan oluşan jüri 24 yaş altındaki 26 genç flütçüyü dinledi. İstanbul Müzik Festivali Direktörü Yeşim Gürer Oymak, çok yoğun fakat keyifli bir seçme olduğunu belirterek, “Flüt çok zor fakat bir o kadar da büyüleyici bir çalgı. Ülkemizde çoksesli batı müziğinin gelişimi ve yaygınlaşmasında eğitmen ve sanatçı olarak  çok değerli katkıları olan flüt sanatçısı jüri üyeleri ile birlikte aynı gün içerisinde 26 genç flütçüyü dinleyip değerlendirdik. Genç flütçülerin seviyesi, müzikal olgunlukları gerçekten son derece memnuniyet vericiydi. Seçmelere katılan tüm gençlerimize içtenlikle teşekkür ediyoruz; onları dinlemekten ve tanımaktan büyük mutluluk duyduk.” diyerek, bu yıl festivalin solisti  olan Bengisu Kömürcü’nün tüm jüri üyelerinden tam not alarak oybirliğiyle seçildiğini  ve festival dinleyicilerinin kendisini bu vesileyle keşfetmesini sağlamaktan kıvanç duyduklarını dile getirdi.

43. İstanbul Müzik Festivali’nin “Genç Solisti” olarak oy birliğiyle seçilen 1993 doğumlu Bengisu Kömürcü İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı lisans 4. sınıfta Halit Turgay’ın öğrencisi. Genç flütçü 20 Haziran Cumartesi akşamı Süreyya Operası’nda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası eşliğinde C.P.E. Bach’ın H.484.1 eser sayılı Re minör Flüt Konçertosu’nu yorumlayacak. Antonio Pirolli yönetimindeki orkestra konserde ayrıca Mozart’ın Don Giovanni Uvertürü ile Brahms’ın op.73 sayılı Re Majör 2. Senfoni’sini seslendirecek.

09/06/2015

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı